Muziekarchief

Iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is er het programma muziekarchief.
Meer dan een gouwe ouwe programma!
 
Muziekarchief is één van de langst lopende programma's bij Radio Compagnie.
Het bijzondere aan dit programma is dat er niet alleen lekkere muziek te horen is, maar dat er ook veel informatie over de artiesten en de platen gegeven wordt.
 
Elke week bevat het programma natuurlijk vaste items. In ieder geval de rubriek "Cover". Hierin wordt een cover-versie gekoppeld aan de originele uitvoering van hetzelfde nummer. Verder elke week de items "De geschiedenis van de Alarmschijf" en de Tv-tips (info over muzikale Tv-programma's).
 
Muziekarchief organiseert ieder jaar ook een aantal speciale uitzendingen. Zoals de"Winterse 50". Een hitlijst met de 50 lekkerste kerst- en winterhits allertijden samengesteld door de luisteraars van lokale omroepen in Nederland en Belgie. Verder is er zo elk jaar de "Zomerse 50". een hitlijst met de lekkerste zomerhits.

En tot slot is er nog de "Covers Of The Year Show". Een marathonuitzending van 4 uur waarin de "cover"-hits van het afgelopen jaar gekoppeld worden aan hun originelen. Met voor velen verrassende ontdekkingen. Eén van de hoogtepunten van het radiojaar.

Uitzending: laatste week van het jaar.