Open dag Busmuseum

Waar zijn ze gebleven

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er toch geworden is van al die prachtige bussen, die ooit over de Nederlandse wegen hebben gereden? U ziet ze nog wel eens voorbij komen in oude films, boeken of tijdschriften.

Duizenden bussen belandden aan het eind van hun werkzaam leven op de schroothoop. Hun plaats werd ingenomen door nieuwe en luxueuzere, maar ook meer eenvormige bussen.

Gelukkig is een groot aantal van deze historische bussen dit lot bespaard gebleven, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zo af en toe ziet u wel eens een van deze bussen voorbijkomen.

Nostalgie

Beleef opnieuw de mooie tijd toen u met deze ridders van de weg door Nederland en daarbuiten reisde. Tijdens uw bezoek aan het museum komen herinneringen uit voorbije tijden weer naar boven. U herinnert zich misschien hoe u als kind met de bus op schoolreis ging, met uw ouders naar een pretpark of naar opa en oma. Jonge mensen krijgen een goed beeld hoe het busvervoer vroeger plaats vond.

Voor iedereen

Het Nationaal Bus Museum (NBM) is veel méér dan een tentoonstelling van oude bussen voor en door bus hobbyisten. Het museum heeft zich ten doel gesteld om deze unieke erfenis voor het nageslacht te  bewaren en voor een breed publiek zichtbaar te maken.

Kortom: kom eens langs en stap het verleden binnen……

Radio Compagnie is er bij.

Meer informatie op www.nationaalbusmuseum.nl